8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

Συγγραφέας: 
Ενότητα: 

8ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.

«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με στόχο την Αειφορία στην εποχή της κλιματικής αλλαγής»
Πάτρα, 13-15 Μαρτίου 2020

Αγαπητοί/ές συνάδελφοι/ισσες,
Το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσής μας με θέμα: «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με στόχο την Αειφορία στην εποχή της κλιματικής αλλαγής» θα πραγματοποιηθεί στις 13, 14 & 15 Μαρτίου 2020 στην Πάτρα. Έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες και οι επαφές ώστε το Συνέδριο να τεθεί υπό την Αιγίδα του ΥΠΑΙΘ και να υλοποιηθεί με τη συνεργασία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Στόχοι του Συνεδρίου είναι:
• Η ανάδειξη των Προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης /Εκπαίδευσης για την Αειφορία που υλοποιούνται στα σχολεία της χώρας.
• Η προβολή του έργου και των δράσεων των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης / Σχολικών Δραστηριοτήτων.
• Η παρουσίαση της έρευνας σχετικά με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την Αειφορία που διεξάγεται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
• Η παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την Αειφορία.
• Η παρουσίαση δράσεων και δραστηριοτήτων σχετικών με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση για την Αειφορία που υλοποιούνται από κυβερνητικούς και μη κυβερνητικούς φορείς.
• Οι προοπτικές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης υπό το πρίσμα των 17 στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης.
• Η αποτίμηση των 30 χρόνων λειτουργίας του Θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και προτάσεις για τη συνέχισή του.
• Η ανάδειξη της συμβολής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης για την Αειφορία στη διαμόρφωση του νέου σχολείου του 21ου αιώνα.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου είναι οι εξής:
Το περιεχόμενο των εργασιών θα πρέπει να είναι σχετικό με το γενικό θέμα και να αναφέρεται σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω θεματικές ενότητες:
1. Θεωρία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία
2. Εκπαιδευτική έρευνα
3. Σχολικά προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
4. Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ)
5. Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης / Σχολικών Δραστηριοτήτων
6. Δίκτυα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
7. Ανάπτυξη Εκπαιδευτικού υλικού
8. Διδακτική μεθοδολογία και προτάσεις
9. Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
10. Περιβαλλοντική Εκπαίδευση & Ειδική Αγωγή
11. Νέες τεχνολογίες και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση
12. Σύγχρονα περιβαλλοντικά θέματα
Ειδικές θεματικές ενότητες στο πλαίσιο του συνεδρίου, αποτελούν:
1. Οι προοπτικές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης υπό το πρίσμα των 17 στόχων της Αειφόρου Ανάπτυξης.
2. Η αποτίμηση των 30 χρόνων λειτουργίας του Θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και προτάσεις για τη συνέχιση.
3. Η ανάδειξη της συμβολής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και της Εκπαίδευσης
για την Αειφορία στη διαμόρφωση του νέου σχολείου του 21ου αιώνα.
Στο Συνέδριο καλούνται να συμμετέχουν εκπαιδευτικοί Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, διδάσκοντες και ερευνητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές Ερευνητικών Ιδρυμάτων, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές και εκπρόσωποι κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν εργασίες προς αξιολόγηση για προφορική ανακοίνωση ή ανακοίνωση αφίσας (πόστερ) ή απλά να παρακολουθήσουν τις εργασίες και να λάβουν μέρος στις συζητήσεις και τα εργαστήρια.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα διοργανωθούν εργαστήρια, στρογγυλά τραπέζια και forum συζήτησης μαθητών. Προτάσεις μπορείτε να καταθέσετε με e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Ένωσης: d.s.peekpe@gmail.com.

Το δικαίωμα συμμετοχής (registration) στο Συνέδριο ορίζεται:

Στην εγγραφή περιλαμβάνονται φάκελος συνεδρίου, γραφική ύλη, πρόγραμμα, ενημερωτικά έντυπα, καφέδες και αναψυκτικά διαλειμμάτων.

Το δικαίωμα συμμετοχής στο Συνέδριο, πιστοποιείται με την κατάθεση του αντίστοιχου χρηματικού ποσού και αναγραφή του ονοματεπώνυμου σας, στο λογαριασμό της ALPHA BANK με αριθμό 136-002101-211916 και IBAN GR45 0140 1360 1360 0210 1211 916 με δικαιούχους ΛΕΜΠΕΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟ και ΠΗΛΙΟΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. Η απόδειξη κατάθεσης, με το ονοματεπώνυμο σε ευδιάκριτα κεφαλαία γράμματα, να σταλεί με e-mail στην ηλεκτρονική
διεύθυνση της Ένωσης: d.s.peekpe@gmail.com.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λειτουργήσει έκθεση εκπαιδευτικού υλικού και υλικού κυβερνητικών και μη κυβερνητικών φορέων. Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενες οργανώσεις καλούνται να επικοινωνήσουν μέσω e-mail στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: d.s.peekpe@gmail.com.

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν εργασίες προς αξιολόγηση θα πρέπει να στείλουν πλήρες κείμενο με ανώτατο όριο τις 3.000 λέξεις (6-8 σελίδες) μέχρι και την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019. Η υποβολή των διαμορφωμένων κειμένων των εργασιών θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση d.s.peekpe@gmail.com.

Οι εργασίες, που πρέπει να υποβληθούν εξ αρχής στην πλήρη τους μορφή, θα κριθούν από τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του συνεδρίου προκειμένου να παρουσιαστούν στο συνέδριο και να συμπεριληφθούν στα ηλεκτρονικά πρακτικά που θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του συνεδρίου. Η μορφή του κειμένου των εργασιών παρακαλούμε να είναι αυτή που περιγράφουν οι επισυναπτόμενες οδηγίες. Παρακαλούνται όσοι και όσες στείλουν εργασίες να μην υποβάλουν περισσότερες από μία εργασίες με πρώτο το όνομά τους και παραπάνω από δύο συνολικά.

Σημαντικές ημερομηνίες:

Για την καλύτερη οργάνωση και τον προγραμματισμό του Συνεδρίου όσοι/ες προτίθενται να υποβάλουν εργασία στο 8ο Συνέδριο της ΠΕΕΚΠΕ παρακαλούμε να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική αίτηση http://bit.ly/8_synedrio_peekpe_ergasia

Οδηγίες και Υπόδειγμα Μορφοποίησης Εισηγήσεων

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Γενική Γραμματέας                Ο Πρόεδρος


Ιωάννα Παπαϊωάννου               Ιωάννης Βλάχος