Η iSea είναι μια περιβαλλοντική οργάνωση που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2016 στη Θεσσαλονίκη. Σκοπός της αποτελεί η προστασία και διατήρηση των φυσικών υδάτινων οικοσυστημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στη διατήρηση θεμελιωδών οικολογικών λειτουργιών και στην προστασία και διατήρηση της υδάτινης βιοποικιλότητας μέσω της επιστημονικής μελέτης, της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και της Επιστήμης των Πολιτών.
Μ.Κ.Ο και Π.Ε
Τεύχος: 18 (63)
Τεύχος: 8 (53)
-
Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικών Δρυμών Βίκου - Αώου και Πίνδου έχοντας την ευθύνη της διοίκησης και διαχείρισης της μεγαλύτερης χερσαίας προστατευόμενης περιοχής της χώρας μας, του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου, αναπτύσσει δράσεις ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης, για τις σημαντικές οικολογικές αξίες της περιοχής και την ανάγκη διατήρησής τους, οι οποίες απευθύνονται στην τοπική κοινωνία, στο ευρύτερο κοινό που επισκέπτεται την περιοχή και στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
-
Με πάνω από 15.000 φυτά, ο Βαλκανικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων (ΒΒΚΚ) και ο Κήπος Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης (ΚΠΕ) είναι ιδανικές τοποθεσίες για εξωσχολικές δραστηριότητες! Μαθητές από όλη την Ελλάδα μπορούν να επισκεφτούν τα «ζωντανά μουσεία» και να διερευνήσουν το Βασίλειο των Φυτών!
Τεύχος: 7 (52)
-
Ο «δρόμος του νερού», το μονοπάτι που εξασφάλιζε άλλοτε την επικοινωνία της Παλαιάς Καβάλας με την πόλη της Καβάλας, αναβιώνει, για να διηγηθεί ιστορίες, να αναδείξει τον πλούτο του, να συνεισφέρει στο τουριστικό προϊόν του τόπου του, να προσφέρει αναψυχή.
Τεύχος: 6 (51) - 2014
-
Ήδη από τον Αύγουστο του 2002 λειτουργεί στη Ζάκυνθο το Μουσείο Χέλμη Φυσικής Ιστορίας, καλύπτοντας το σημαντικό κενό που υπήρχε στον τομέα της πληροφόρησης πάνω σε ζητήματα που αφορούν τόσο το φυσικό περιβάλλον της Ζακύνθου όσο και το φυσικό περιβάλλον σε παγκόσμια κλίμακα. Ιδιαίτερα για την Ζάκυνθο, το Μουσείο κάνει αναφορές τόσο στην πολιτιστική κληρονομιά της, όσο και στα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα της.
Τεύχος: 1 (46)
-
Το σωματείο «ΔΡΥΑΣ» (www.dryas.eu) για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό του Κάτω Ολύμπου-Ανατολικού Κίσαβου-Πηνειού και Τεμπών, στην προσπάθειά του για την ανάδειξη και την παιδευτική αξιοποίηση της ιδιαίτερης φυσιογνωμίας του Κάτω Ολύμπου, του Πηνειού ποταμού και της ευρύτερης περιοχής, δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό φάκελο με υλικό το οποίο εγκρίθηκε από το Τμήμα Β΄ Αγωγής Υγείας και Περιβαλλοντικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με Αριθμ. Πρωτ. 69421/Γ7 14/7/2010.