Ενημέρωση
Τεύχος: 20 (65)
-
Επιστολή του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. στο Υ.ΠΑΙ.Θ. σχετικά με τη λειτουργία της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης το σχ. έτος 2020-21 (υπό συνθήκες πανδημίας COVID-19).
-
Ανακοίνωση για παρακολούθηση του 8ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με στόχο την Αειφορία στην εποχή της κλιματικής αλλαγής» το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου (διαδικτυακά) λόγω των έκτακτων συνθηκών.
-
Επιστολή του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. στην Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας για Συμμετοχή της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. σε μελλοντική διαβούλευση-διάλογο για το θεσμικό πλαίσιο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
-
Επιστολή του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. στην Επιτροπή Προστασίας του Περιβάλλοντος της Βουλής για την εύρυθμη λειτουργία και υποστήριξη του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
-
Την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020 και ώρα 10 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο Υ.ΠΑΙ.Θ. συνάντηση αντιπροσωπείας του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) αρχικά με συνεργάτες της Υφυπουργού Παιδείας (κ.κ. Αντωνόπουλο, Μαυρικάκη, Παλίλη, Παναγιωτίδη, και Παπαθεοφάνη) και στη συνέχεια με τη Γ. Γραμματέα Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ κ. Αναστασία Γκίκα για επείγοντα ζητήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.
-
Επιστολή του Δ.Σ. της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. για την απουσία αναφοράς του θεσμού των Υπευθύνων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Σχολικών Δραστηριοτήτων με αφορμή δράσεις της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος 2020.
Τεύχος: 16 - 17 (61 - 62)
-
Αποτελέσματα εκλογών, Συγκρότηση σε σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.
-
Προτάσεις- ανοικτή επιστολή της Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε. σχετικά με την επικείμενη προκήρυξη για τη στελέχωση και λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης για την Αειφορία (Κ.Ε.Α.) και γενικά θέματα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία.
-
Το παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.), στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συνεδρίασης του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Από την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στην Εκπαίδευση για την Αειφορία».
-
Η κοινότητα της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης σήμερα πενθεί για την απώλεια της Ελένης Τριανταφύλλου. Είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με λόγια η βαθιά θλίψη των μελών της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (ΠΕΕΚΠΕ) για το θάνατο της.
Τεύχος: 12 (57)
-
«Κατευόδιο» για τον Κωστή Στεφανόπουλου από την πλευρά της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Τεύχος: 11 (56)
-
Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας διοργανώνεται κάθε 3 χρόνια στη Μακεδονία και στοχεύει να αποτελεί ένα βήμα για τους επιστήμονες, μηχανικούς και εκπαιδευτικούς που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς του περιβάλλοντος, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ολοκληρωμένη παρουσίαση του έργου που επιτελείται στην Ελλάδα, στην ανταλλαγή απόψεων, στην έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση κάθε ενδιαφερόμενου πολίτη, στη διατύπωση συμπερασμάτων και προτάσεων για την προστασία και αναβάθμιση του περιβάλλοντος με παράλληλη ενίσχυση της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης.
Τεύχος: 8 (53)
-
Η Ντίνα «έφυγε», πήρε τους δρόμους του ουρανού πριν ξημερώσει η 15η Μαρτίου, δύο ώρες μετά τα μεσάνυχτα. Έφυγε ήσυχα, διακριτικά, ίδια και απαράλλακτα όπως ήταν στη ζωή της.
Τεύχος: 6 (51) - 2014
-
Μια νέα εκπαιδευτική πρωτοβουλία σχεδιάζεται για να ανανεώσει τον τρόπο διδασκαλίας και μάθησης σε Πανεπιστημιακό επίπεδο εξοπλίζοντας τους φοιτητές με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να αντισταθμιστούν οι αυξανόμενες κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές ανισότητες.
-
Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α), σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, οργάνωσε στην Αθήνα, στις 20 και 21 Ιουνίου 2014, την η 1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψηφίων Διδακτόρων και Μεταπτυχιακών Φοιτητών με θέμα: «Η έρευνα στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση / Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη».
Τεύχος: 5 (50) - 2014
-
Η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για την Αειφορία (ΕΛ.Ε.ΕΤ.Π.Ε.Α) σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία (ΤΕΑΠΗ), Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας (Φ.Π.Ψ.), Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών 'Θεωρία, πράξη και αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου' (κατεύθυνση σπουδών: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη) οργανώνει την 1η Επιστημονική Συνάντηση Υποψηφίων Διδακτόρων (ΥΔ) και Μ
-
Το 10ο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρίας θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη από τις 22 έως την 24 Οκτωβρίου 2014 με κεντρικό θέμα την «γεωγραφία στην εποχή της κρίσης».
Τεύχος: 4(49) - 2013
-
Το μάθημα «Ερευνητική Εργασία» αποτέλεσε μια σημαντική και πολυδιάστατη καινοτομία που έχει εισαχθεί τα τελευταία δύο χρόνια στη βαθμίδα του Λυκείου. Με τις Ερευνητικές Εργασίες εφαρμόστηκαν στο σχολικό πρόγραμμα πρακτικές όπως η συνδιδασκαλία, η επιλογή θεμάτων από τους μαθητές, η διεπιστημονική – διακλαδική προσέγγιση κ.ά. που μέχρι τώρα εφαρμόζονταν μόνο σε προγράμματα εκτός του ωρολογίου προγράμματος.
-
Το Περιβαλλοντικό Συνέδριο Μακεδονίας διοργανώνεται κάθε 3 χρόνια στη Μακεδονία και στοχεύει να αποτελεί ένα βήμα για τους επιστήμονες, μηχανικούς και εκπαιδευτικούς που δραστηριοποιούνται σε όλους τους τομείς του περιβάλλοντος.
Τεύχος: 3 (48)
-
Η απόφαση της διοργάνωσης ημερίδας στην Κωνσταντινούπολη, στο Ζωγράφειο Λύκειο το 2009 ξεκίνησε από τη διάθεση να γίνει γνωστή η Περιβαλλοντική Αγωγή στα σχολεία της ομογένειας αφ΄ ενός, αλλά και αφ΄ ετέρου, να εξασφαλιστεί η ηθική συνδρομή της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στο όλο «εγχείρημα», προκειμένου, να προκύψει στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς η ευκαιρία να «κοινωνήσουν» τις ιδέες του, τη γνώση του, την τοποθέτησή του πάνω στο περιβαλλοντικό ζήτημα! Έτσι απευθυνθήκαμε στην Παναγιότητα του και εκθέσαμε τον προβληματισμό μας, αιτούμενοι παράλληλα να τεθεί υπό την αιγίδα του ‘’ημερίδα’’ με θέμα, που αφορούσε στην περιβαλλοντική εκπαίδευση. Υπογραμμίσαμε λοιπόν πως το ξεκίνημά μας, ως δασκάλων, έγινε σε μια κοινωνία πιο εξωστρεφή, πιο αισιόδοξη, ανοιχτή στις προκλήσεις της εποχής της.
-
Το ΕΝΟ είναι ένα παγκόσμιας εμβέλειας περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, που έχει ως σκοπό να αφυπνίσει την περιβαλλοντική συνείδηση κυρίως των νέων, αλλά και μεγαλύτερων σε ηλικία ανθρώπων. Έδρα του είναι η Φιλανδία και υποστηρίζεται από το Φιλανδικό υπουργείο παιδείας και από τα Η.Ε. Ιδρυτής του είναι ο Mika Vanhannen, Φιλανδός δάσκαλος.
Μέλη του είναι 149 χώρες και 13.000 σχολεία από όλο τον πλανήτη, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται καθημερινά.